top of page

FORTÆLLINGER OM HUNDE SØGES

Jeg ønsker at skrive en bog med fortællinger om hunde og deres relationer til mennesker beskrevet ud fra konkrete episoder, hvor hunden har gjort noget særligt, haft en særlig funktion eller betydning, enten som brugshund eller familiehund.


Det er således ikke en bog om særlige racer, træning eller fodring, men derimod en bog med samlede personlige fortællinger, som giver et bredt indblik i, hvad hunde kan betyde for os mennesker, og hvad det er der gør, at så mange har glæde og gavn af samværet med hunde.


Det er tankevækkende, at netop hunden blev menneskets første husdyr; de ældste tamhundeknogler fra Danmark er omkring 9000 år gamle, fundet ved Mullerup.


Og hvorfor er det netop en hund, som er heltens ven og hjælper? Tænk på Idefix, Terry, Lassie og Ratata.

Også i malerkunst, litteratur og film spiller hunde ofte en særlig rolle.

Jeg er fascineret af hundens sanser og samarbejdsevner, som gør den i stand til at opnå fantastiske færdigheder og titler som f.eks. redningshund, besøgshund, førerhund, terapihund og læsehund.


Det er mit håb, at mange forskellige mennesker vil bidrage med fortællinger om forskellige hunde, - både alvorlige, tragiske, rørende, sjove og måske endda livsvigtige bedrifter.

Bogen bliver illustreret med s/h tegninger af billedkunstneren Charlotte Clausen med et selvvalgt, vellignende foto som forlag. Den originale tegning sendes til hundens ejer ved bogens udgivelse.


Hvis man ønsker at indsende en fortælling og et foto, skal man starte med at udfylde spørgsmålene nederst i dette skriv og sende den til mig på mail: kennelsnekkerup@gmail.com


Alle henvendelser besvares og behandles med fuld diskretion. Det indsendte vil danne grundlag for min senere udvælgelse og uddybende interviews. Hver fortælling får sin egen titel og er med hunden i fokus. Navne bag hver fortælling fremgår på en kildeliste.


Jeg har selv haft hunde hele mit liv og har i dag tre border collier.


BESVAR SPØRGSMÅLENE HER og send dem til mig!!


FAKTA OM HUNDEN:


Race/blanding:


Navn:


Alder (på tidspunktet hvor episoden finder sted):


Er hunden en brugshund, uddannet til specifikke arbejdsopgaver – hvis ja, hvilkeEPISODEN:

Beskriv i korte træk den episode, som danner grundlag for fortællingen:

Hundens ejer (Navn og tlf. nr.):

74 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvalpe-news

bottom of page