top of page

Løb

At have hund indebærer bl.a. at man selv kommer ud at motionere hver dag. Jeg går en længere tur hver morgen, hvor hundene får god tid til at snuse, ”at læse avisen” i lokalområdet.

Border collien er som bekendt en meget aktiv race, som har brug for at bevæge sig, også i frit løb. Jeg har selv løbet til husbehov i en årrække, og derfor er det naturligt at tage hundene med på løbeture. På den måde slår jeg to fluer med ét smæk – hundene og jeg selv får motion. Jeg nyder samværet med hundene, når vi løber – det bliver tit en slags teamwork, hvor vi er meget opmærksomme på hinanden.

 

Hvis man vil løbe med sin hund, skal man for det første vente til den er fuldvoksen. Hos border collien, som er en mellemstor race, er det, når den er 1 år. Dernæst skal man altid tage udgangspunkt i hundens nuværende form. Hunde er fra naturen gode sprintere, men skal trænes langsomt op til at kunne løbe længere distancer. Hundene har godt af at løbe i et varieret terræn med et varieret tempo, gerne på skovstier, der snor sig og går op og ned. Løb skal, som alt andet, ikke blive ensidigt, og det er vigtigt at understrege, at løb aldrig må stå alene, men skal kombineres med træning, som udfordrer hunden mentalt. 

 

Min mand, Claus Hechmann er tidligere eliteidrætsudøver, og han arbejder i dag med rådgivning, test og træning af idrætsfolk, både motionister og folk på eliteplan. Det er primært løb. Jeg er selv en del af hans firma Hechmann Sport, og derfor smitter hans træningsfilosofi naturligvis af på mig.

 

Claus løber meget med Bob og Ester.  De har deltaget i flere konkurrencer med flotte resultater.

bottom of page